You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Kalsonger

Kalsonger, av trikå, 90% bomull och 5% lycra (Elastan). Stretchtyg. Kalsongen i grönt tyg med mönster i form av världskarta, cyklister och text "The World". Två sömmar bak, 5 sömmar fram, en söm i grenen.. Grön bred resår med invävd text "BJÖRN BORG" upptill. Korta ben.
Mitt bak vid resåren en brå tygetikett med text "BJÖRN BORG / BJÖRNBORG.COM" samt te vita tygetetiketter med tvätt- och materialinformation på olika språk. Exempel på text: "Think smart Wash with care / LOVE EARTH / L [storleksangivelse Large] / Made in Turkey/ [tvättsymboler] 95% bomull 5% lycra / Tvättas med liknande färger / Tvätta plagg med vit resår med ljusa färger"
/Leif Wallin 2017-08-17


Säljaren har ganska många kalsonger av märket Björn Borg, som han tycker är lite dyrare, men han han tycker också att de håller lite längre. Eftersom de inte är menade att synas så tycker han inte att det är så noga hur de ser ut när han klär sig på morgonen, Men utseendet har betydelse när han står i affären och ska köpa kalsonger. ÄVen om de inte är tänkta att synas (det modet är nu på utdöende) störs han dock inte av att de ev skulle synas om han böjer sig ned och de syns ovan byxlinningen eller dyl.
Ibland köper han kalsonger själv, men han får också kalsonger av sina föräldrar. Om dessa är inköpta av honom själv eller om han fått dem kommer han inte ihåg.

Kalsongen är i modellen boxershort (den åtsittande varianten).

Zacharias tycker om att klä sig snyggt, och handlar kläder ca ett par gånger per månad, När han handlar kläder är inte märken viktigt.
Se vidare intervju med Zacharias NMFL.0000036 och NMFL.0000037 (primus).
Se vidare intervju med Zacharias NMFL.0000036 och NMFL.0000037 (primus).

Kalsongerna, tillsammans med ytterligare kläder (nummer NM.0332463-NM.0332472), köptes in från Zacharias inför arbetet med utställningenen "Modemakt - me my selfie and I" 2017. Utställningen visar fyra ungdomars kläder, burna 2017.
/Leif Wallin 2017-08-15