You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Ring

Ring av silver, randning i olika tjocklekar på utsidan. På en sida text "All_Bleus + Matthew Miller". Stämplad på insidan med stadsstämpel för Stockholm St Erik, "925" och "18 M".
/Leif Wallin 2015-08-07


Ringen är designad av Fredrik Nathorst och Jakob Skragge 2013 i deras företag All Blues i samarbete med den brittiske kläddesignern Matthew Miller. Matthew Miller hörde av sig till All Blues och ville att deras smycken skulle användas på en Millers modevisningar. Sedan fortsatte samarbetet genom att All Blues gjorde en serie smycken tillsammans med Miller. Kollektionen kom att heta "Marked" och bakgrundsidén är hämtad från tanken att alla modekollektioner är "märkta" med ett bäst-före-datum, de kommer inte att säljas under någon längre period och har ett mycket begränsad livsspann. Idén kom ursprungligen från de brickor som slaktdjur har i sina öron, deras livsspann är också utmätt. Designen blev en ring och ett armband med inspiration från en streckkod. De gjordes också i en version där de upphöjda partierna är svärtade.

Smyckena i kollektionen visades på London Collections Men (Londons modevecka för herrmode) i januari 2014, och släpptes för försäljning i augusti 2014.

All Blues grundades 2010 och började med att designa enbart smycken för män, men har idag en unisex-tanke för sina smycken.

Ringen är formgiven i 3D av Nathorst och Skragge. Sedan har BA Konstgjuteri i Södertälje gjort en modell där detaljer handarbetas fram och från den modellen görs sedan gjutformar som ringarna gjuts i. Smyckena gjuts i återvunnet silver.

Ringen är i storlek Medium (18 mm).
/Leif Wallin 2015-07-08