You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Venstre-vikingernes saga

Fra morgengry til solfald var alle i lejren sysselsat for at berede skjoldungen Anker et sømmeligt samgilde, naar han vendte hjem fra leding i hovedstaden. Men endnu før de færdig vare dukkede Anker op med haarde kæpstød, og de tankestærkeste blandt lejrens mænd anede kampens udfald. Da kvad Thorkil: - Skam skænne Starckodder, sanseløst sørger saaret skjoldunge. Gravøl gavner gane og galde. - Og det gjorde de.


Venstrevikingen Anker Lau vender godt forslået hjem til lejren. De andre venter ham, og er i gang med store forberedelser. En venstreviking vender hjem efter et besøg i hovedstaden. Resten af klanen har været i gang med forberedelser til fest, men han er voldsomt forslået og har tydeligvis ikke haft succes.


Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet. Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75. Tusch Dagens Tegning 1950


Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet. Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.