You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Venstrevikingernes saga (sparejul)

Saa kom højtiden, men høvdingen, Erik fra Ringe, var saa bundet i broderstriden med Røde Holger fra Aars, at han havde skikket Thorkil den Vise til at forme festbudet efter hvad tiden maatte byde. Da stunden var inde, blev portene til gildeshallen slaaet op og bersærkerne strømmede til. Arnth Rorsmand maatte knuse en taare, for han genkendte juletræet fra i fjor, og Knud Sildebinder kvad lønligt: Grønt var haabet før vi kom, men svært svandt kuløren, mens vi sade om styret. Siden var det svært for dem at finde melodien.


Venstrevikingerne samlet i hallen omkring et meget trist juletræ. Thorkil Kristensen i julemandsdragt. Helga Pedersen spiller på harpe. Juleaften i gildesalen hos venstrevikingerne. Det er en trist jul med et træ der er genbrugt fra sidste år. Venstrevikingerne er triste, og Arnth kniber endda en tåre.


Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet. Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75. Tusch Dagens Tegning 1950


Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet. Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.