You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Armband

Armband av små bruna jämnstora träskivor uppblandade med fyra något större metallringar, allt uppträdda på en tunn elastisk plastlina.
/Leif Wallin 2017-07-12


Armbandet köpte Alexander i april/maj 2017 Stockholm hos H&M vid Sergels Torg. Alexander hade inte tidigare använt sig av armband, förutom någon enstaka gång av ett som han fått av vänner i Tyskland. Men han ville prova och tyckte att just dessa var fina, och matchade hans kläder och honom själv väl. Armbandet såldes i ett 4-pack där 4 olika armband ingick. Ett som var helt av blanka metallkulor tyckte han var för feminint för hans smak och gav bort, Ytterligare ett gav han bort till en annan kompis som tyckte att det var fint. Men de resterande två har han använt nästan dagligen sedan han köpte dem. Ibland tillsammans med det armband han ägde sedan tidigare.
Det var genom reklam på facebook som han fick syn på armbanden.
Kitet med de fyra armbanden kostade 49,50kr.

Alexander handlar kläder ca 2 ggr per år, och då köper han gärna hela outfits på en gång. Han tycker inte det är viktigt med mode eller att ha dyra märkesvaror, men det är viktigt att kläderna matchar varandra på ett snyggt sätt.
Se vidare intervju med Alexander NMFL.0000038 och fler kläder inköpta från honom på närliggande nummer i Primus.

Armbandet, tillsammans med ytterligare kläder (nummer NM.0332473-NM.0332484), köptes in från Alexander inför arbetet med utställningenen "Modemakt - me my selfie and I" 2017. Utställningen visar fyra ungdomars kläder, burna 2017.
/Leif Wallin 2017-07-12