You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Solglasögon

Solglasögon, tunna bågar av gulmetall och linser av bruntonad plast. På skalmarna svart plast på delarna som sitter vid öronen, På dessa text: "157 [copyright-märke] CE. Nässadlar av transparent plast.
/Leif Wallin 2017-07-12


Solglasögonen skaffade Alexander våren 2017 i Norrtälje hos Lager157 (troligen samtidigt som han köpte skor och skjorta, (se NM.0332473A-B och NM.0332475) för att användas under våren och sommaren. Han köpte två par i samma modell, varav dessa var favoriterna. Han gillade dessa då han tyckte att den bruna färgen på linserna passade bäst ihop med hans hårfärg, samt att de var i en gul metall. Paret kostade ca 50 kr.
Alexander använder ofta solglasögon då han tycker att han lätt blir bländad av solen. När han inte har dem på sig hänger han dem i halsöppningen på skjortan. Han har dem inte så ofta uppskjutna på huvudet.

På skalmarna är glasögonen märkta CE, vilket är en produktmärkning som berättar att produkten uppfyller de krav som finns inom EU gällande just denna vara. I detta fall att linserna filtrerar bort viss del av den skadliga UV-strålningen.

Alexander handlar kläder ca 2 ggr per år, och då köper han gärna hela outfits på en gång. Han tycker inte det är viktigt med mode eller att ha dyra märkesvaror, men det är viktigt att kläderna matchar varandra på ett snyggt sätt.
Se vidare intervju med Alexander NMFL.0000038 och fler kläder inköpta från honom på närliggande nummer i Primus.

Solglasögonen, tillsammans med ytterligare kläder (nummer NM.0332473-NM.0332484), köptes in från Alexander inför arbetet med utställningenen "Modemakt - me my selfie and I" 2017. Utställningen visar fyra ungdomars kläder, burna 2017.
/Leif Wallin 2017-07-12