You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Skor

Ett par vita sneakers. Sula av plast (phylon och TPR=ThermoPlastic Rubber) med transparent plastbit under i hälen. Överdel av syntettyg och läderimitation. Snörning med vita platta skosnören genom sju par hål. Plös. Insida av syntettyg. Liten bandögla på bakkappan.
På plösen etikett med text:
"157 SOULS
STYLE: O2/A Shoe
SIZE: EU 45
SIZE: EU 11
MADE IN CHINA"
På innersulan svart text: "...157 SOULS".

Anmärkning: text delvis bortnött på innersulan. Bruna fläckar på ovansidans främre del.
/Leif Wallin 2017-06-07


Alexander köpte skorna hos Lager157 i Norrtälje omkring månadsskiftet mars/april 2017. Han köpte dem för att de skulle passa bra till kläder han redan hade, och såsom varande vita matchande det mesta. Han tilltalades också av att de var mjuka och sköna i sulan så de är bekväma att gå i. De kostade ca 200 kr.
Alexander har använt skorna en hel del. Men eftersom de är vita blir de fort smutsiga och han har redan tvättat dem 3 gånger (i tvättmaskin och sedan torktumling). Ett av de bruna fläckarna på skorna är från när de torkades på ett element efter tvätt.
När han har burit dem tillsammans med korta uppvikta byxor har han haft låga strumpor i skorna, så att strumporna ej syns.

Alexander handlar kläder ca 2 ggr per år, och då köper han gärna hela outfits på en gång. Han tycker inte det är viktigt med mode eller att ha dyra märkesvaror, men det är viktigt att kläderna matchar varandra på ett snyggt sätt.
Se vidare intervju med Alexander NMFL.0000038 och fler kläder inköpta från honom på närliggande nummer i Primus.

Skorna, tillsammans med ytterligare kläder (nummer NM.0332473-NM.0332484), köptes in från Alexander inför arbetet med utställningen "Modemakt - me my selfie and I" 2017. Utställningen visar fyra ungdomars kläder, burna 2017.
/Leif Wallin 2017-07-07