You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Manschettknapp

Ett par manschettknappar av vitmetall. Trekantig ovandel med två avskurna hörn. Ovandelen med ett S i silver mot svart botten. Undertill fästanordning bestående av två smala metalltenar med rörlig metallten nertill (för att "låsa" knappen i manschetten").
Undertill på den trekantiga knappen, präglat "T.M©D.C."
/Leif Wallin 2015-08-11


Referat från intervju med givaren Johan Thorngren: Manschettknapparna är köpta i en butik på flygplatsen Charles de Gaulle i Paris 2005, då Johan och hans fru Sonja var på semester. Manschettknapparna kostade ca 25 euro.
Manschettknapparna har sedan Johan använt en hel del på jobbet och ofta valt att bära dem när han har suttit i olika förhandlingar och i tidigare arbeten vid kontakter med försäljare. Det har blivit som en gimmick att ha dessa vid dylika tillfällen då alla känner igen S:et såsom syftande på Stålmannen. Johan menar att de inte är så "affärsmässiga" kanske, och att de egentligen är lite fula och barnsliga, men gillar ändå att använda dem. Han tycker de för in lite humor i affärsvärlden där han rör sig.

Johan, som nu arbetar som HR-chef på ett internationellt företag använder skjorta och kavaj som arbetsplagg, och då oftast skjortor med manschettknappar.

Johan har sedan länge använt smycken av olika slag, framför allt ringar, halsband och armband och använder ofta manschettknappar. Se vidare intervju med Johan NMFL.0000033

T.M©D.C., som står undertill på knappen, står för T.M.=Trademark ©=copyrigth, D.C = DC entertainment. DC Entertainment är ett amerikanskt företag inom seriebranchen, som äger rättigheterna till Stålmannen (Superman).
/Leif Wallin 2015-08-10


Historisk händelse, namn med anknytning till föremålet: Stålmannen,