You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Tapet

a-j:
Fototapet av papper, i åtta våder. Förstoring av ett fotografi som visar Times Square i New York, nattmotiv fotograferat från gatunivå med trafikerad gata och höga skyskrapor och byggnader med stora färgrika reklamskyltar och neonljus. Pulsen på Times Square förmedlas genom att fotot är suddigt längs neder- och ytterkanter. Fondtapet, avsedd att sättas upp på endast en vägg i ett rum.
Våderna låg hoprullade och fixerade med liten pappersgördel (se bilaga) i ett papprör (inv.nr 329.050). Uppsättningsanvisningar på gördeln, på ytterligare löst ark (se bilaga) och på vådernas baksidor. Våderna numrerade 1-8. En liten vit plastpåse med ett pulver att blanda till tapetklister ingår vid köp men förvärvades ej.
a-h) Tapetvåder, 8 st

Fototapeter är mycket populära under början av 2000-talet. De kom och hade sin storhetstid under 1970-talet men har nu fått ett förnyat uppsving med ett mycket stort urval motiv. Fototapeten Times Square, New York är den mest populära av alla fototapeter som såldes hos Björklund & Wingqvist AB, Nordens största tapetaffär, våren 2006.
/Maria Maxén 2007-01-11


Kvällsbild med trafik och reklamskyltar i neon.