You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Tapet

Huvudliggaren:
"Tapetprov, papper, tryckt; botten linjer i gult, turkos, lila, grått och på detta blomrankor och bär i gult, rödorange och lila, rankor och blad i grått och lila. Vådbr 48 cm."

Utdrag ur bilaga:
Tapetproverna, inv nr 308577-308607, togs av Gävle museum i Gysinge Herrgård, Österfärnebo sn, Gästrikland i mars 1968. Rivning av huset var då omedelbart förestående men rivningsplanerna kom senare att ändras. I bilagan finns tapetproverna förtecknade och inritade på planer över husets olika våningsplan. Gävle museum hade vid denna tid ingen egen tapetsamling och landsantikvarie Ingemar Tunander bestämde då att tapetproverna skulle överlåtas till Nordiska museet.

Katalogkort:
"Vådbredd 48 cm.
I botten tunna gula, turkosa, ljuslila och gråa horisontala och vertikala streck som bildar ett oregelbundet rutmönster. På detta blomrankor med blommor och bär i gult, gulorange och lila. Rankor och blad i grått och lila.
Ingår i en samling tapeter från Gysinge herrgård, Österfärnebo sn, Gästrikland. Nedtagna mars 1968 inför rivningshot. Tapeterna återsända till Gävle museum 1981, endast ett urval inmärkta på NordM.
Bo G. Svenssson 1981."

Anm: mindre revor.
/Cecilia Wallquist 2007-02-27.


Växt, blomranka.


Tapetprov, papper, tryckt. I botten tunna gula, turkosa, ljuslila och gråa horisontala och vertikala streck som bildar ett oregelbundet rutmönster. På detta blomrankor med blommor och bär i gult, gulorange och lila. Rankor och blad i grått och lila.
Ingår i en samling tapeter från Gysinge herrgård, Österfärnebo sn, Gästrikland. Nedtagna mars 1968 inför rivningshot.