You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Livstycke

Livstycke av fin ylledamast i glansigt kamgarn, röd botten med stort vitt blommönster. 2 framstycken/sidstycken med infälld skörtkil i sidorna och skarvbitar under armarna, 2 smala ryggstycken som avslutas i ett mycket litet skört med 3 veck upptill förstärkta med dubbla tränsar av gult och blått lingarn. Framkanterna utsvängda genom påsydda kilar, knäppning med 4 par hakar och hyskor av rostigt järn. Axelbanden dels skarvade dels avsydda i längd. Foder av glesvävd ofärgad linnelärft, i midjan ett 6 mm smalt linneband fäst på några punkter i fodret.
Anm. Översta haken + hyskan saknas.
Livstycket är sannolikt omsytt av ett äldre kvinnolivstycke av samma modell som t.ex 97715 och 97716 för att passa en ung flicka, modellen har då sytts efter ett senare mode än ovannämnda.


Huvudliggaren:
"Livstycke för kvinna, av damast, stora vita linneblommor på röd yllebotten, knäppt med 4 par hyskor och hakar, varav ett par saknas; foder av grov, oblekt linnelärft, i livet smalt grönt och vitt band. Ink. 30/3 1954 [från] Fru Anna Andrén Sundbyberg [...]. [Brukningsort:] Småland Västbo hd S. Unnaryd sn."