You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Tapetbård

Huvudliggaren:
"a-b Tapetbård av papper, 2 st., med tryckt dekor som föregående /230.076: "blad (grönt stoft med brunt) och blommor, (rosafärgade på grön botten med röda pricklinjer). Kantlister i brungrönt stoft, utskjutande /.../ kontur rosafärgad,"/ men ena sidan utklippt för montage och den andra listen kvar, men ingen kontur. Br. 9 cm. Ingår i en samling tapeter, som sedan långt tillbaka förvarats i museet."

Utdrag ur bilaga:
"Bilaga till inv nr 229.401 - 230.099 Ovanstående tapetbårder är införda i huvudliggaren med proveniensuppgift att de sedan länge förvarats i Nordiska museet. I flera andra källor har de hänförts till Carl Fredrik Torsselius och hans verkstad i Stockholm och dateras till omkring 1820. Alla tapeter är inte tillverkade av Torsselius, utan några av dem är franska ..."

Löpande, frodig blom- och bladbård med blommor i rosa nyanser och blad i gröna nyanser och svart mot klargrön bakgrund med små, vertikalt placerade prickar i rosa. Upptill kantbård i gröna nyanser med strödda prickar. Blomblad och kantbård i stoff.
Anm.: Konserveringsbehov, veck.
/Marie Tornehave 2008-04-11


Växt, blomma, blad.