You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Tapetrulle

Huvudliggaren:
"Tapetrulle av papper, med tryckt dekor, tätt bladmönster i vitt och grått på vit blank botten, det vita och grå markerar geometriskt mönster. Fransk. 2546. Stämpel. Br. 50 cm. Ingår i en samling tapeter, som sedan långt tillbaka förvarats i museet."

Utdrag ur bilaga:
"Bilaga till inv nr 229.401 - 230.099 Ovanstående tapetbårder är införda i huvudliggaren med proveniensuppgift att de sedan länge förvarats i Nordiska museet. I flera andra källor har de hänförts till Carl Fredrik Torsselius och hans verkstad i Stockholm och dateras till omkring 1820. Alla tapeter är inte tillverkade av Torsselius, utan några av dem är franska ..."

Katalogkort:
"Iristapet, av papper, handtryckt. Gråvit satinerad fond. Iriserande tryck skridande från mörkgrått mot vitt. Zubers stpl. och nummer 2546 vilket betyder att den tillverkats 1830".
EHK [Elisabet Hidemark] 2001.

Katalogkort:
" Tryckt dekor på papper. H 50 cm. Fond vit blank, grått och vitt. Stämpel: J L Cie inom lagerkrans."

Iristapet av papper, handtryckt. Motiv: vita ovala blomsterbuketter, diagonalt placerade över tapeten. Mellanrummet mellan buketterna utgörs av ett grått bladverk. Tapetens baksida stämplad med nummer 2546, vilket visar att Iristapeten tillverkats av Zuber & Cie i Mulhouse, Frankrike 1830.
/Maria Maxén, november 2006

På baksidan även oval, otydlig stämpel (Zuber & Cie)
Anm.: Veck, färgbortfall, revor.
/Marie Tornehave 2008-04-03


Växt, blomma, blad, bukett.