You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Tapet

Huvudliggaren:
"Tapetprover, målade på rispapper fr. kinesiska rummet på Stola gård, V.G. Blå dekor mot gul botten. 4 bitar klistrade på väv, 26 mindre, lösa."

Utdrag ur bilaga:
"rester av på rispapper målad tapet från ett av rummen på Stohla gård i Västergötland. De gulnade resterna är sådant, som suttit bakom panelen, där de troligen rönt inverkan från träet. Samtidigt ber jag att få överlämna fotografier från Stohla av rummen färdigrestaurerat skick. Å fotot med rispappertapeten är fälten mellan spisen och dörren samt två av fälten över dörrarna original, resten är kopierat."

Katalogkort:
Ingen ytterligare information utöver huvudliggar texten.

Tapetprov, målade rankor med blommor, blad och sirliga stjälkar i olika blå nyanser samt fjärilar och insekter i blått och rött på gul botten. Rispapper uppklistrat på väv.
Delar med måtten:
L. 262 cm., B. 55 cm. (på baksidan blå färgfläckar)
L. 108 cm., B. 29 cm
L. 90 cm., B. 20 cm.
L. 275 cm, B. 50 cm.
Anm.: Delarna sköra med revor, veck, små hål och fläckar, blekta.
/Marie Jansson-Lohse 2006-12-01 /Cecilia Wallquist 2007-11-08.


Växt, blomma, blad.
Insekt, fjäril.


Tapetprov, målade rankor med blommor, blad och sirliga stjälkar i olika blå nyanser samt fjärilar och insekter i blått och rött på gul botten. Rispapper uppklistrat på väv. Från kinesiska rummet på Stola gård, Västergötland. 4 bitar klistrade på väv, 26 mindre, lösa.

Bilaga:
"rester av på rispapper målad tapet från ett av rummen på Stohla gård i Västergötland. De gulnade resterna är sådant, som suttit bakom panelen, där de troligen rönt inverkan från träet."