You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

"Liseberg, Restauranten i illumination." En byggnad med stora fönster och upplyst fasad speglar sig i en spegelblank damm. Människor står framför byggnaden med syns endast som svarta skuggor, fotografiet taget kvälls- eller nattetid.

"Liseberg, Restauranten i illumination."
En byggnad med stora fönster och upplyst fasad speglar sig i en spegelblank damm. Människor står framför byggnaden med syns endast som svarta skuggor, fotografiet taget kvälls- eller nattetid.


Fotografiet ingår i en samling om dryga 1200 fotografier tagna av Carl Alfred Träff som Bohusläns museum förvärvade 2016. Träff är mest känd för sin omfattande vykortsproduktion som han gav ut både på andras och eget förlag.
Samlingen innehåller motiv från stora delar av Bohusläns kust och många motiv återkommer i flera olika varianter, tagna vid ett eller flera tillfällen. Träffs foton visar både upp semesterlivet kring turistorterna i Bohuslän men han har också fångat vardagligare ögonblick på dessa platser.

Fotografiet är taget av Alfred Träff som sedan tryckt det som vykort. Detta vykort är sedan skickat av Alfred till Oscar Träff och hans familj med tillönskan om trevlig midsommar.