You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

kokard, uniformstillbehör

Uniformstillbehör i form av kokard för båtmössa till dagligdräkt med löjtnants gradbeteckning. Oval form av olivgrön bomull med två påsydda vinklar av guldfärgat ripsband samt en knapp av emaljerad metall med två gula och en blå ring. Sistnämnda fastsatt med så kallade "jungfruben".


KM 68760.5 Uniformstillbehör, kokard. Vävt, handsytt, rips, emaljerat. Textil, bomull, metall. H 7,5 cm, Br 5,1 cm. Uniformstillbehör i form av kokard för båtmössa till daglig dräkt med löjtnants gradbeteckning. Oval form av olivgrön bomull med två påsydda vinklar av guldfärgat ripsband samt en knapp av emaljerad metall med två gula och en blå ring. Sistnämnda fastsatt med så kallade "jungfruben". Samling gradbeteckningar och knappar inköpt i maj 1940 hos Ohlssons beklädnad i Malmö för 120 kr efter annons i SDS. RB började i Landstormen som fänrik, 1941 blev officerare inom Landstormen värnpliktiga officerare.

Förvärvsomständigheter: Gåva.
Förvärvad från: av fil. dr Ragnar Blomqvist St Södergatan Lund.
Samtidiga förvärv: KM 68755-68760.8
[vid inventering 2017 gavs undernummer 1-8].


Har tidigare förvarats i beigegrått kuvert på vilket antikvarie Blomqvist har antecknat; "Kokard till båtmössa, daglig dräkt löjtnants gradbeteckning"/RBqt.


Samling gradbeteckningar och knappar inköpt i maj 1940 hos Ohlssons beklädnad i Malmö för 120 kr efter annons i SDS. RB började i Landstormen som fänrik, 1941 blev officerare inom Landstormen värnpliktiga officerare.


68755-68760.8


gåva