You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

tumvante

Svart ylletuskaft, helt pälsfordrade och med pälskant. På ovansidan silkebroderi i plattsöm och kedjestygn med stjärna och blommor i blått, gult, rött (nu blekt till rosa). På handledens ovansida initialer i kedjestygn, ÄPD, i gult och rött (rosa) omgivet av vit ram och inramat med svart silkesripsband. Samma inramning kring årtalet 1794 (i samma teknik och färger) på vänster handleds ovansida.


KM 93315 Tumvante. Tuskaft, plattsöm, kedjesöm. Ull, päls, silke.Längd 30 cm. 1794. Svart ylletuskaft, helt pälsfordrade och med pälskant. På ovansidan silkebroderi i plattsöm och kedjestyg med stjärna och blommor i blått, gulr, rött (nu blekt till rosa). På handledens ovansida initialer i kedjestygn, ÄPD, i gult och rött (rosa) omgivet av vit ram och inramat med svart silkesripsband. Samma inramning kring årtalet 1794 (i samma teknik och färger) på vänstra handledens ovansida. Från givarens farmors sida av familjen. Farmoderns namn var Tora Jacobson, född 1898, i Brödåkra, men släktband finns till nord östra Skåne.

Förvärvsomständigheter: gåva
Förvärvat från: Helene Jacobson Pettersson
Samtidigt förvärv: KM 93314-93315


ÄPD 1794


Från givarens faromrs sida av familjen. Farmoderns namn var Tora Jacobson, född 1798, i Brödåkra, men släktyband finns till nord östra Skåne.


93314-93315


gåva