You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

förpackning för parfym, parfymflaska i pappfodral

Rektangulär ask med överliggande lock fäst i en kortsida; svart och beige med tryck i svart och guldfärg. På framsidan en ram och innanför ramen ett tryck efter en målning av Salvador Dali. Under ramen och på ena kortsidan konstnärens signatur. I framsidans nedre kant står: PARFUM DE TOILETTE SPRAY. Innehåller en parfymflaska med innehåll i form av en mun, och en kork som liknar en näsa. 30 ml 80 % vol. Flaskan är både klar och frostad, har spraymunstycke och frostad plastkork. På ena sidans underläpp står ´Dali´med guldfärg.


KM 92108 Parfymflaska med pappfodral, förpackning med parfym. Maskintillverkat, tryckt. Glas, metall, plast. H 10,5 cm, Br 7,5 cm,
L 5,5 cm. Rektangulär ask med lock; svart och beige med tryck i svart och guldfärg. På framsidan en ram kring ett tryck efter en målning av Salvador Dali. Under ramen och på ena kortsidan konstnärens signatur. I framsidans nedre kant står: PARFUM DE TOILETTE SPRAY. Klar och frostad parfymflaska med innehåll, i form av en mun och kork som liknar en näsa. 30 ml 80 % vol. På ena sidans underläpp står ´Dali´med guldfärg. 1981. Tillhört Siv Johansson, Lund.

Förvärvsomständigheter: Gåva.
Förvärvat från: Siv Johansson, Sankt Månsgatan 9 F, Lund.
Samtidigt förvärv: KM 92101-92111.


Salvador Dali


Har använts av givaren och dennas familj.


92101-92111


gåva