You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

telefon

Telefonluren är placerad högst upp och längst bak på apparaten i två nedsänkningar (motsvarar äldre telefoners klyka). Fingerskivan är placerad på telefonens framsida och lutar snett framåt för att underlätta handens vinkel när man slår numret. Hörnorna är avrundade och framsidans sidor vinklade inåt. Färgen är gråvit.


KM 87062 Telefon. Metall, plast.Telefon modell Dialog, LM Ericsson, ritad av AOS. Telefonluren är placerad högst upp och längst bak på apparaten i två nedsänkningar (motsvarar äldre telefoners klyka). Fingerskivan är placerad på telefonens framsida och lutar snett framåt för att underlätta handens vinkel när man slår numret. Hörnorna är avrundade och framsidans sidor vinklade inåt. Färgen är gråvit. Gåva från Gun-Britt Ljungdahl, Lund.


Dialog


Teli


1876-


Telefonen ingick i ett nytt abbonemangsköp i samband med en flyttning till en ny lägenhet. Man fick välja mellan olika alternativ. Flera färger presenterades som svart, grå eller vit. LM Ericsson introducerade telefonen 1962. Den lanserades 1964 och började produceras och säljas av Televerket i maj 1965.


gåva