You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

liv

Avklippt från en folkdräkt från sydöstra Skåne. Brokaden är bredrandig i vitt, rosa och blått, med stora blommor i rosa och grönt. Ärmhål och framkanter är kantade med gröna sidenband. Likadana band är också fastsydda i ett mönster på ryggen med sidenbroderier över. Livet är fodrad med grovt linne.


KM 86036 Liv, lin, bomull, siden. Tuskaft, brokad, plattsöm. Avklippt från en folkdräkt från sydöstra Skåne. Brokaden är bredrandig i vitt, rosa och blått, med stora blommor i rosa och grönt. Ärmhål och framkanter är kantade med gröna sidenband. Likadana band är också fastsydda i ett mönster på ryggen med sidenbroderier över. Livet är fodrad med grovt linne. L 31 cm.

Förvärvsomständighet: Gåva
Förvärvat från: Trolle Bonde Gustaf, Trollenäs
Samtidiga förvärv: KM 85987-86037


Henriette E.J Ehrensvärd (född 1853) på Tosterup samlade på folkliga dräktplagg, som vid tillfälle rensades ut av den unga frun. Då ingrep hennes dotter Augusta Wrangel von Bremer (född 1879) och hennes dotter Anna Trolle Bonde (född 1908) och tog hand om en del av plaggen som då hamnade på Trolleholm. Skänkta därifrån av Anna Trolle Bondes son, Gustaf Trolle Bonde.


85987-86037


gåva