You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Japon, lage wijde hals, puntlijfje, lange wijde mouwen op bovenarm ingerimpeld. Lijfje: middenvoor naad, figuurnaden rondlopend van armsgat naar taillepuntje, dat los over rok valt; sluiting middenachter met haken en ogen, inhaalbandje in hals. Mouw: op bovenarm over 10 cm in 5 rijen ingerimpeld, de rimpels zijn aan de binnenkant in harmonicaplooitjes aan bandje gezet; idem 1 rij rimpels bij manchet, sluitend met haakjes en trensjes. Lijfje en mouwen gevoerd met bruine katoen; taillebandjes. Vulkoord langs alle naden (behalve de zijnaden), hals, taille en manchet. Rok: rechte banen, in harmonicaplooitjes aangezet aan linnen taillebandje, dat binnen tegen het lijfje is genaaid.

Japon, lage wijde hals, puntlijfje, lange wijde mouwen op bovenarm ingerimpeld.Lijfje: middenvoor naad, figuurnaden rondlopend van armsgat naar taillepuntje, dat los over rok valt; sluiting middenachter met haken en ogen, inhaalbandje in hals.

Mouw: op bovenarm over 10 cm in 5 rijen ingerimpeld, de rimpels zijn aan de binnenkant in harmonicaplooitjes aan bandje gezet; idem 1 rij rimpels bij …