You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Gezicht op de Hortus Botanicus van de Universiteit van Leiden, met in de tuin verschillende wandelende figuren, 1610. Onder de voorstelling een krokodil, schildpad, egel, vleermuis en andere dieren. In het midden een plant in een pot.<br> Tweede prent van een serie van vier prenten, met gezichten op de universiteit van Leiden. Onderdeel van een groep van vier gezichten van de Universiteit van Leiden. Later gebruikt als illustratie in het supplement van het boek van Meursius over de Leidse universiteit.<br> Gekleurde ets en gravure door Willem Isaacsz. van Swanenburg naar Jan Cornelisz. van 't Woudt / J.C. Woudanus, uitgegeven door Claes Jansz. Visscher (II), gesigneerd, rechtsonder genummerd '2'.

NL-HlmNHA_1477_53013257

Voorhelm Schneevoogt NL-HlmNHA_1477_53013257

Gezicht op de Hortus Botanicus van de Universiteit van Leiden, met in de tuin verschillende wandelende figuren, 1610. Onder de voorstelling een krokodil, schildpad, egel,
vleermuis en andere dieren. In het midden een plant in een pot.
Tweede prent van een serie van vier prenten, met gezichten op de universiteit van Leiden. Onderdeel van een groep
van vier gezichten van de Universiteit van Leiden. Later gebruikt als illustratie in het supplement van het boek van Meursius over de Leidse universiteit.
Gekleurde ets en gravure
door Willem Isaacsz. van Swanenburg naar Jan Cornelisz. van 't Woudt / J.C. Woudanus, uitgegeven door Claes Jansz. Visscher (II), gesigneerd, rechtsonder genummerd '2'.