You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

Prins Hendrikstraat 71-77. Prins Hendrikstraat 71-73:. Een dubbel woonhuis met lijstgevel van omstreeks 1883, waarvan de kappen gesloopt zijn. De indeling van de puien is niet meer oorspronkelijk. Prins Hendrikstraat 75:. Woon/winkelhuis met lijstgevel en een later aangebrachte quasi-natuurstenen winkelpui. In de voorgevel een eerste steen met het opschrift: De eerste steen werd gelegd door Simon Smit oud 7 jaar den 13 september 1883. De pui, van vlak vóór 1900, is verstoord. Prins Hendrikstraat 77:. In oorsprong een klein woon/winkelhuis met tuitgevel van omstreeks 1883, waarvan de gevels later tot gelijke hoogte zijn opgetrokken. De voorgevel is onherkenbaar verstoord.

Gemeente Velsen - Foto's monumentenzorg

Prins Hendrikstraat 71-77. Prins Hendrikstraat 71-73:. Een dubbel woonhuis met lijstgevel van omstreeks 1883, waarvan de kappen gesloopt zijn. De indeling van de puien is
niet meer oorspronkelijk. Prins Hendrikstraat 75:. Woon/winkelhuis met lijstgevel en een later aangebrachte quasi-natuurstenen winkelpui. In de voorgevel een eerste steen met het opschrift:
De eerste steen wer…