You're viewing this item in the new Europeana website. View this item in the original Europeana.

[Gezicht op het noord-oostelijk deel van Haarlem vanaf de Grote of St.-Bavokerk] [afbeelding] / door Johannes Theodorus Munnich en Robbert Carel Ermerins. - [Haarlem : L.Slotemaker], 1858. - 1 foto in bruin op karton met cartouche : albuminedruk ; blad 32 x 49 cm. Volgens de oude catalogusgegevens zou de foto van de hand van L.Slotemaker zijn. Waarschijnlijk is hij slechts de uitgever geweest van de foto, die gemaakt zal zijn door Munnich en Ermerins. - Datering ontleend aan de catalogus van Dr.C.Ekama (zie onder). Afgebeeld is een gedeelte van Haarlem noord-oost vanaf de Grote of St.-Bavokerk, met links het koor van de Waalse Kerk op het Begijnhof e.o. Op de voorgrond de v.m. synagoge in de Lange Begijnestraat. In het midden de huizen aan de Bakenessergracht. Even boven het midden rechts het Harmenjansveld. Tevens komen vijf molens voor: v.l.n.r het Fortuin bij de oude spoorbrug over het Spaarne, de watermolen van de Waarderpolder, de Adriaan aan de Papentorenvest, de Hoop of Anker aan het Vuilrak en de Keyzer in de Waarderpolder. Te zien zijn gedeelten van de kadastrale secties B45, B55, D55, D56, D57, D58.1, D58.2, D122, E1 en N. - Oriëntatie: ziende naar het noordoosten. - Opschrift onder de cartouche: HAARLEM EN OMSTREKEN.

NL-HlmNHA_54025666_M

Kennemerland NL-HlmNHA_54025666_M

[Gezicht op het noord-oostelijk deel van Haarlem vanaf de Grote of St.-Bavokerk] [afbeelding] / door Johannes Theodorus Munnich en Robbert Carel Ermerins. - [Haarlem :
L.Slotemaker], 1858. - 1 foto in bruin op karton met cartouche : albuminedruk ; blad 32 x 49 cm. Volgens de oude catalogusgegevens zou de foto van de hand van L.Slotemaker zijn.
Waarschijnlijk is hij slechts de u…