Welkom, cultuur-fanaat!

Op zoek naar een favoriet oud schilderij? Onderzoek aan het doen voor studie of school? Inspiratie aan het op doen voor een ontwerp? Zin om iets nieuws te leren? Wat ook de reden is voor je bezoek: welkom bij Europeana Collecties!

Duik in Europa’s grootste online collectie van kunst, cultuur en wetenschap. Europeana Collecties geeft je toegang tot de objecten uit bekende en minder bekende (maar altijd fascinerende) bibliotheken, musea en archieven van Europa.

Boeken en manuscripten, foto’s en schilderijen, beelhouwkunst en bladmuziek, video’s en geluidsopnamen, dagboeken en landkaarten - je vindt het hier allemaal en je hoeft er niet voor te reizen, fysiek noch virtueel.

Verken, ontdek, bekijk, luister, lees, download, deel… Veel plezier!

Probeer ook eens de Europeana Kunsthistorische Collectie of de Europeana Muziekcollectie. We hebben ook specifieke sites voor onderzoekers en ontwikkelaars (hier kun je ook onze API vinden), maar ook een reeks Virtual Exhibitions en een Blog.

En als je nog meer wilt om je dagelijkse dosis cultuur tot je te nemen, volg ons dan op Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest.

Voor meer informatie over hoe we samenwerken met culturele erfgoedinstellingen en hun collecties kun je onze Europeana Pro site bezoeken.